Over de vereniging

Alhoewel er altijd gevaren kan worden is er een vaarseizoen dat loopt van april t/m oktober en wordt gemarkeerd door de openings- en de slottocht.

Woensdagavond is verenigingsavond

Iedere woensdagavond is onze vaste verenigingsavond in ons mooie clubhuis op het sportterrein de IJsseloever te IJsselstein.

In de winterperiode zijn er op woensdag thema-avonden met onderwerpen gerelateerd aan het kanovaren en presentaties over vakantietrektochten. Ook kun je op de clubavond altijd terecht voor een praatje en informatie inwinnen over het reilen en zeilen van de Kano Vereniging de IJsselstreek (KVIJ) en vragen stellen over bijvoorbeeld de aanschaf van een kano of kano-uitrusting.

In het vaarseizoen wordt er op de woensdagavond vanaf circa 19.00 uur op de Hollandse IJssel gevaren of op water in de buurt. Ook kan er op de rivier zoals de Lek gevaren en geoefend worden onder leiding van een instructeur. Maar ook dan is het clubhuis open. Welkom dus!

Openingstijd clubhuis: woensdagavond van 20.00 uur tot 22.30 uur.

Tochten varen

Meestal in het weekend worden tochten verder weg gevaren. Daarbij wordt onderscheid gemaakt naar
• Toertochten over riviertjes en kleine plassen en door steden en stadjes.
• Ruim watertochten over rivieren en grotere meren.
• Bij groot watertochten ga je de zee op of vaar je op rivieren met veel stroming.

Wintervaren

Als je de juiste kleding en training hebt is het mogelijk om het hele jaar door te varen.

Hemelvaartweekend

Het Hemelvaartweekend gaan we van donderdag t/m zondag ergens in Nederland kanoën en kamperen, bijvoorbeeld in Friesland of de Weerribben of Noord-Holland. We zorgen er altijd voor dat zowel toer- als groot watertochten gevaren kunnen worden.

 

 normal DSCN1551

 

normal 14 10 04 IMGP1154