Woensdagavondvaren

Tussen openingstocht en slottocht is het ook zomertijd en dus lang genoeg licht ’s avonds en wordt bijna elke woensdagavond wel gevaren, op verschillende plaatsen. Aan jou de keuze:

Op de Hollandse IJssel

Om 19.00 uur vertrekken we vanaf het clubhuis naar de oever van de Hollandse IJssel, op zo’n 200 meter afstand. Voor het vervoer van de kano’s gebruiken we een kanokar. Min of meer afwisselend varen we richting Montfoort, Lopikerkapel of Jutphaas. Je kunt deelnemen aan een whatsapp-groep “Woensdagavondvaren KVIJ”. Leden kunnen hier de gegevens vinden.

Op de Lek

Je kunt ook vaak mee met een groep vaarders naar de Lek. Of op eigen gelegenheid naar het recreatiegebied Tull en 't Waal. Daar vandaan wordt gewoonlijk een stuk gepeddeld naar en op de Lek. Ergens halverwege of bij terugkeer bij het strand kunnen de liefhebbers wat “natte oefeningen” doen. Dit kan bijvoorbeeld zijn een redding oefenen, de lage steun doen of proberen om een rol te maken. In deze groep zijn eigenlijk altijd ook meerdere ervaren ruim- en grootwatervaarders die je graag helpen om je vaardigheden op dat gebied te vergroten.

Iets verder weg

Op de woensdagavonden rond de langste dag, en dat zijn meestal de eerste woensdagavonden na de instapcursus, varen we niet al te lange tochtjes op bijvoorbeeld Kortenhoefse of Maarsseveense Plassen of de Linge. De lengte daarvan is meestal 7-10 km. Maar de mooie omgeving en vaak goed weer maken het de moeite waard erheen te rijden. Op welke avonden deze tochten worden gevaren en waar precies staat op de kalender. Daar kun je ook vinden of en zo ja bij wie je je kunt opgeven.

normal 14 05 29 IMGP0960

 

normal 15 05 14 P5140028b