Marker Wadden in de wind, 15 juli 2023

Het was niet de eerste keer dat we met de KVIJ naar de Marker Wadden zijn gevaren. Dezelfde tocht kan bij andere weersomstandigheden totaal anders zijn.

De weersverwachting: overwegend droog en geen onweer (elders in het land onweerde het wel). Maar de wind zou wel 5 Beaufort zijn.

Hoe het verder ging? Zie de video.

Met dank aan organisatoren Cornelis en Govert-Jan.


 

Nog een paar opmerkingen:

  • Tijdens de tocht die hier beschreven wordt hebben we een kleine 5 uur gevaren en ca. 25 kilometer afgelegd met veel wind. De kortste overtocht naar de Marker Wadden is ca. 7 km over open water (enkele reis). Doe dit soort dingen niet in je eentje en/of als je niet voldoende ervaring hebt. Ook niet als het rustig weer is; dit kan snel veranderen.
  • Als alternatief kun je er naartoe met een veerdienst vanuit Lelystad. Controleer van tevoren wanneer hij vaart en óf hij wel vaart.
  • Je moet betalen om op het bezoekerseiland aan land te mogen (de "gebiedsbijdrage"). Leden van Natuurmonumenten krijgen korting.

Zie ook: https://www.natuurmonumenten.nl/flevoland/varen/boot-naar-marker-wadden

 

P.S.: De volgende keer zal ik niet vergeten om mijn action cam mee te nemen. Dan kan ik op elk moment filmen en tegelijk peddelen.