Rondje Kortenhoef

Een mooi tocht op een rustige warme dag, zondag 11 juni 2017.

Ga ik de tocht chronologisch beschrijven? Neen. Ik heb de tegenstelling c.q. tegenstrijdigheden opgezocht.

In de morgen een slim idee van de vaarleiding (Annette en Ruud) we varen eerst naar de Wijde Blik en daarna de Kortenhoefse Plassen.

Wijde Blik versus Kortenhoefse Plassen.

De Wijde Blik is wijds water met een verre horizont-gezichten en zonder enige zichtbare flora en fauna. Dus een ruime grote plas in tegenstelling tot de Kortenhoefse Plassen, deze zijn kleiner, intiemer. ’t Is heel rustig varen langs waterlelies en dotterbloemen, zelf een zwanengezin zonder agressie.

Recreatieve kanovaarders in huur kano’s versus de KVIJ-vaarders.

Deze dagjesmensen varen in rode kano’s zo bloot mogelijk, want het is mooi weer. De KVIJ-ers in een verscheidenheid van kano’s, gekleed, spatzeil en zwemvest.

Stilte versus drukte.

Het is voor twaalven nog stil op de Wijde Blik, we zijn de enigen op de plas op een paar zeilers na. Zo ook in de Kortenhoefse Plassen, daar kwamen we nauwelijks vaarders tegen, een paar wandelaars die onze pauzeplek doorkruisten. Maar op het Hilversums Kanaal was het anders; een prive roei-trainingsbaan, skiff, dubbel twee, dubbel drie e.d. In de namiddag nog even terug naar een eilandje op de Wijde Blik; een walgelijke drukte, poenige jachten aangemeerd met gelijksoortige poenige water”sporters”.

Terug naar ons startpunt, steiger aan de N201. Overal geparkeerde auto’s in tegenstelling tot de stilte in de morgen toen we van start gingen.

Een mooi dag met een prachtige tocht.

Dank aan de vaarleiding Annette en Ruud.