Nieuwe kanosteiger in een sloepenhaven

WEESP – ”Gedeputeerde Joke Geldhof van de provincie Noord-Holland heeft vanmiddag onder grote belangstelling de parkeerplaats van fort Uitermeer in gebruik genomen. Kort daarvoor deed burgemeester Bas Jan van Bochove hetzelfde met de nieuwe sloepenhaven’’. Aldus de krantenkop in Weesper Nieuws.

Bij Fort Uitermeer was het dus op 9 september 2016 een feestelijk gebeuren, waarbij onder de vele genodigden leden van de KVIJ aanwezig waren, zo ook ondergetekende als vertegenwoordiger van de TKBN.

In deze sloepenhaven is een kanofaciliteit gerealiseerd. Een goede kanosteiger met onze advisering uit het “Kanovaarwegen rapport” (uitgave WSV & TKBN) is hier gekomen. Mooi is de combinatie van faciliteiten zowel voor de kano als voor de sloep.

De gedeputeerde en de burgemeester kwamen over de Vecht onder begeleiding van leden van de KVIJ (dit ter opluistering) in de haven aan.

Het Fort Uitermeer met Paviljoen Uit & Meer is voor de recreatieve kanovaart een perfect startpunt zo ook als pauzepunt, voor diegenen die de Vecht willen bevaren. Ook is het vanaf hier mogelijk om via de ’s Gravelandse Vaart naar Naarden c.q. Muiderslot te varen en over de Vecht weer terug naar het Fort Uitermeer. De afgelopen jaren hebben we (leden van de KVIJ) het Paviljoen als een uitstekende en gastvrije locatie mogen ervaren, om na het varen onder genot van een drankje c.q. sapje en een heerlijke appeltaartje tocht te kunnen evalueren.

Een aanrader voor elke kanovaarder, vanuit deze locatie combineer je culinair genoegen met historische cultuur overgoten met een sausje natuurbeleving.

Nabij het Fort is nu een goede parkeerplaats, zodat parkeren geen problemen meer oplevert. Dus wat houd je tegen?

Zie voor verdere informatie:

http://www.restaurantuitenmeer.nl/

http://www.uiteraarduitermeer.nl/