Presentatie kanozeilen

In de wintermaanden zijn er bij de KVIJ geregeld presentaties op een clubavond.

Een nieuwjaarsduik maar dan anders

Een nieuwjaarsduik maar dan anders

 

Op 5 januari 2020, na een wintertocht op de Lek, hebben een paar leden van de KVIJ het nieuwe jaar ingeluid met een "nieuwjaars-rol". Ze oogstten daarmee veel respect van de andere tochtgenoten die ervoor kozen om droog te blijven...

Jubileumtrektocht op de Waal

Met toestemming  overgenomen (al of niet in gewijzigde vorm) uit het blad Kanotities 2019-4 van de TKBN.

Op de tweede dag merk ik dat mijn conditie minder is dan voorheen. Daarom heb ik mij ook ingeschreven voor een tweedaagse tocht. Ik wil onderzoeken hoe mijn conditie is in vergelijking met anderen. Hiervoor heb ik de trektocht op de Waal uitgekozen. Een tocht vanaf Slijk Ewijk ca 25 km stroomopwaarts, kamperen bij Gendt, de volgende dag naar Tolkamer bij de Duitse grens en vervolgens de rivier afzakken naar het beginpunt.

Poort naar Hollandsche IJssel klaar

Vanaf vanmiddag kunnen we via een nieuwe poort aan de achterzijde van het terrein naar de Hollandsche IJssel! Dit verkort de weg naar het water aanzienlijk en zorgt er ook voor dat we niet tussen de hockeyvelden (en de hockeyers) door hoeven te navigeren.

Met dank aan het Roest Crollius Fonds dat daarvoor een subsidie heeft verleend, Esther voor het doen van de suggestie, Marja voor het aanvragen en Frank voor het regelen van de realisatie, waarvoor hulde.

Hier onder volgen de foto's van de oplevering:

Oplevering poort 1

 

Lektocht, zondag 7 januari 2018

 

Na een langdurige periode van regen, inactiviteit tijdens de feestdagen, een overdaad aan onovertroffen oliebollen tijdens de nieuwjaarsborrel, was het op deze zondag dan eindelijk mooi weer en voor een groot aantal van ons (11) zin om te varen. Organisator Nicolaas had voor de Lek bij Culemborg gekozen maar toen hij dat had bedacht kon hij nog geen rekening houden met het hoge water en een straffe NNO 4 bft.

Een winterse kanotocht

 

Al vaker had ik me voorgenomen om in de winter dapper te blijven varen, maar steeds kwam er iets tussen en haakte ik af - waarna de kajak in de loods bleef liggen tot de lente weer begon. Ik ben benieuwd hoe ver ik dit jaar ga komen. In ieder geval meldden Veronique en ik ons aan voor een spontaan ingelaste tocht op 17 december 2017.

Eerste grootwatertocht

 

De vooruitzichten voor het weekend van 9 en 10 september 2017 zagen er niet goed uit. Het was dan geen orkaan Irma die langs zou trekken, maar er was toch veel regen en wind voorspeld. Daardoor kon het eerder geplande zee-weekend in Ellemeet helaas niet door gaan. Jan en Nicolaas hadden gelukkig wél een alternatief.

Rondje Kortenhoef

Een mooi tocht op een rustige warme dag, zondag 11 juni 2017.

Ga ik de tocht chronologisch beschrijven? Neen. Ik heb de tegenstelling c.q. tegenstrijdigheden opgezocht.

In de morgen een slim idee van de vaarleiding (Annette en Ruud) we varen eerst naar de Wijde Blik en daarna de Kortenhoefse Plassen.

Leidens ontzet zonder haring, wittebrood en hutspot

Dat het kanoseizoen geopend is zal vele leden ontgaan zijn, maar de ruim 20 die meevoeren op 1 april zeker niet. Als ware geuzen, onder bezielende leiding van Marja, hebben we Leiden ingenomen hetgeen op vele toeristische fototoestellen is vastgelegd.

Ellemeet

Op de TKBN vaarkalender stond een weekend in Zeeland met overnachting op camping Klaverweide en ik had er wel zin in om weer eens op zee te varen. Ik vaar namelijk niet zo vaak op zee, want voor slechts een dagtochtje vind ik Zeeland of de Wadden te ver rijden vanuit Lelystad, maar een heel weekend is natuurlijk andere koek.