Terugblik op het jubileumjaar

 

Vandaag is het de 11e van de 11e en werd 40 jaar geleden onze kanovereniging opgericht. De viering van dit lustrum is vandaag afgesloten met een mooie, culturele, lekkere enactieve bijeenkomst in Nationaal Park de Hoge Veluwe. Geheel in traditie van onze vereniging.

Marker Wadden in de wind, 15 juli 2023

Het was niet de eerste keer dat we met de KVIJ naar de Marker Wadden zijn gevaren. Dezelfde tocht kan bij andere weersomstandigheden totaal anders zijn.

Een prachtige avond voor de instapcursus

De cursusgroep van 2023 telt maar liefst 11 deelnemers. Op onderstaande foto's genieten de cursisten op de voorlaatste cursusavond van een heerlijk zonnige Hollandsche IJssel. 

Winterzon op de Hollandsche IJssel

Een heerlijk zonnige zaterdagmiddag op de Hollandsche IJssel. 

Openingstocht Kortenhoef, 9 april

De openingstocht 2022 is op een onstuimige zaterdag 9 april gevaren door in totaal 12 bikkels!

Lente in Kortenhoef

Donderdag 24 maart 2022 was een prachtige lentedag voor een tocht door Kortenhoef en over een stukje Loosdrecht.

Coronaproof kajaktochtje

Een nieuwjaarsduik maar dan anders

 

Kajakken volgens de geldende corona-voorschriften. Op 29 November 2020 vertrokken we met 6 deelnemers vanuit het recreatiegebied bij Tull en 't Waal voor een tocht op de Lek. Afstand houden is op het water gelukkig geen probleem, zoals ook op de video te zien is.

Noord- en Zuideinderpolder

Zaterdag 18 juli: een toertocht over Leidsche Rijn, Aarkanaal, Aarlanderveense Wetering, de Nieuwkoopse Zuidplas en tenslotte de Meije. Een bekend en bemind rondje. Varen langs lage oevers, met tussen de poten van de koeien door goed zicht op de weidevogels en molens.

09 Kanorondje Zwammerdam Aarlanderveense polder Molenviergang 517 600 450 80 De Molenviergang bij de Aarlanderveense Wetering (foto: Marten de la Vieter)

 

 

IJsselweekend (O)

 

Op 11 en 12 juli heeft kvij voor het eerst een weekend op de IJssel (Overijssel) georganiseerd, van Veessen naar Deventer vv. 5 kvij-ers en 4 tkbn-ers het hele weekend en op zondag nog 3 'externen' hebben genoten van de prachtige natuur en onderlinge gezelligheid. We kampeerden op stadscamping 'de Worp', gelegen in het lommerrijke oudste stadspark van Nederland, met 150 jaar oude bomen. 's Avonds na het eten met het pontje naar het oude centrum van de fraaie Hanzestad voor een heerlijk Italiaans ijsje bij Talamini.

Misschien wel voor herhaling vatbaar

 

 

Lektocht Schoonhoven-Ameide

Prettige energieverspilling op de Lek: Schoonhoven-Ameide vv, stuw open dus heen stroming tegen, windje 5 bft mee, en terug vice versa.