Openingstocht Kortenhoef, 9 april

De openingstocht 2022 is op een onstuimige zaterdag 9 april gevaren door in totaal 12 bikkels!

Lente in Kortenhoef

Donderdag 24 maart 2022 was een prachtige lentedag voor een tocht door Kortenhoef en over een stukje Loosdrecht.

Kajak-tocht naar de Marker Wadden

Uitzichtpunt op de Marker Wadden - op eigen kracht naartoe gevaren per kajak

 

Op 18 april 2021 maakten we een kajaktocht naar de Marker Wadden, met kanovereniging De IJsselstreek. Het was rustig weer en de zon scheen flink, maar het water was nog nog koud. 

Coronaproof kajaktochtje

Een nieuwjaarsduik maar dan anders

 

Kajakken volgens de geldende corona-voorschriften. Op 29 November 2020 vertrokken we met 6 deelnemers vanuit het recreatiegebied bij Tull en 't Waal voor een tocht op de Lek. Afstand houden is op het water gelukkig geen probleem, zoals ook op de video te zien is.

Noord- en Zuideinderpolder

Zaterdag 18 juli: een toertocht over Leidsche Rijn, Aarkanaal, Aarlanderveense Wetering, de Nieuwkoopse Zuidplas en tenslotte de Meije. Een bekend en bemind rondje. Varen langs lage oevers, met tussen de poten van de koeien door goed zicht op de weidevogels en molens.

09 Kanorondje Zwammerdam Aarlanderveense polder Molenviergang 517 600 450 80 De Molenviergang bij de Aarlanderveense Wetering (foto: Marten de la Vieter)

 

 

IJsselweekend (O)

 

Op 11 en 12 juli heeft kvij voor het eerst een weekend op de IJssel (Overijssel) georganiseerd, van Veessen naar Deventer vv. 5 kvij-ers en 4 tkbn-ers het hele weekend en op zondag nog 3 'externen' hebben genoten van de prachtige natuur en onderlinge gezelligheid. We kampeerden op stadscamping 'de Worp', gelegen in het lommerrijke oudste stadspark van Nederland, met 150 jaar oude bomen. 's Avonds na het eten met het pontje naar het oude centrum van de fraaie Hanzestad voor een heerlijk Italiaans ijsje bij Talamini.

Misschien wel voor herhaling vatbaar

 

 

Lektocht Schoonhoven-Ameide

Prettige energieverspilling op de Lek: Schoonhoven-Ameide vv, stuw open dus heen stroming tegen, windje 5 bft mee, en terug vice versa.

Nieuwe laminaatvloer in clubhuis KVIJ

Wat een fijne actieve leden heeft onze KVIJ toch. In de afgelopen weken is er een nieuwe laminaatvloer gelegd in het clubgebouw. Het gebouw is er enorm van opgeknapt. Dank aan al diegenen die hier hun vrije tijd in gestopt hebben. 

Bier en wijnproeverij

In afwachting van het voorjaar worden de barre wintermaanden doorbroken door activiteiten zoals de fameuze bier- en wijnproeverij avond. De derde editie van deze proeverij leverde wederom een zeer geslaagde en gezellige avond op met een bijzonder assortiment aan bieren en wijn, vergezeld door bijpassende kazen en charcuterie, en diverse home made salades en desert. Dank aan een ieder die deze avond mogelijk maakte!

Hierbij een aantal foto’s voor een sfeerimpressie

 

Presentatie kanozeilen

In de wintermaanden zijn er bij de KVIJ geregeld presentaties op een clubavond.