Kalender

Lek
Zondag, 28 Juni 2020
Hits : 78
door Frank
Contact 

Vaarleiders: Frits en Wicher 

Een relaxed vaartochtje op de Lek. Het idee is een uurtje of 3 te gaan varen of wat langer als iedereen daar zin in heeft. We vertrekken vanaf de Ossenwaard langs de Honswijkerplas, bij het stuw- en sluizencomplex Hagestein / Tull en 't Waal, en varen naar Culemborg. Dat is ong. 15 km heen en terug.

Het lijkt een graad of 19 te worden, met aantrekkende wind en wellicht wat neerslag. De watertemperatuur is ong. 23 graden.

Voor wie hier niet bekend mee is, er is wat stroming waar we op de heenweg tegenin varen. Waar dat mogelijk is, kunnen we tussen de kribben (strekdammetjes) blijven om het effect van de tegenstroom te minimaliseren. Dit is niet overal mogelijk op dit traject doordat er soms afzettingen zijn. Het varen om de kribben heen vereist een vaardigheid die we zonodig zullen toelichten. Vaak is de stroming hier zodanig dat het ook zonder kribbetjes-varen goed te doen is.

We vertrekken van de club tegen 10:00 uur; opladen vanaf 09:30 uur. Zonodig kan Frits de trailer trekken. We verwachten rond 10:15 uur bij de Lek te zijn.

Bijzonderheden in verband met corona:

  • Regel zelf je vervoer. Wij kunnen anderen helaas geen plaats bieden in de auto. Als er mensen zijn die er geen problemen mee hebben om een auto te delen dan zullen wij ons daar niet mee bemoeien. Iedereen maakt zijn eigen verstandige keuzes hierin. Als het nodig is kunnen we wel je kano meenemen op de trailer.
  • Ben je niet vertrouwd met het varen op ruim water zoals de Lek, neem dan even contact met ons op. Het is in principe niet de bedoeling dat we reddingen of andere manoevres gaan uitvoeren waarbij we heel dicht bij elkaar moeten komen.

Denk aan de juiste vaarkleding, wat eten en drinken en ook iets voor in de pauze en tegen regen. Neem ook een handdoek en droge kleding mee.

 

Graag vooraf opgeven bij:

Frits,

of

Wicher,