Kanocursus op Fort WKU

Na de opening van het Fortenseizoen op 14 april en het kanoseizoen op 7 april vinden op het Eiland van Schalkwijk bijzondere activiteiten plaats.

Op 19 april de officiёle opening van de kanoroute over het eiland met als startpunt de locatie Fort Lunet aan de Snel.

Op 21 april op Fort Werk aan de Korte Uitweg (WKU) de kanocursus of beter gezegd Kajakcursus voor beginners. Kanovereniging IJsselstreek KVIJ uit IJsselstein verzorgt deze cursus met gediplomeerde instructeurs. Sinds een aantal jaren zijn er goede contacten tussen WKU, Gemeente Houten en de KVIJ. Zodoende biedt WKU een uitstekende locatie voor de cursus en is het Eiland van Schalkwijk, nu de kanoroute geopend is, een perfect gebied voor de beginnende kano/kajakvaarder.

In het kort de Kajakcursus

1e les in het zwembad Merwestein op 8 april in de middag.
2e les de gehele dag op het buitenwater vanaf het Fort WKU. Het zal gaan om het leren van in- en uitstappen, vooruit en achteruit varen, aanmeren, remmen e.d. Ook zal gelet worden op de juiste kanohouding om fysieke ongemakken te vermijden.
Les 3, 4, 5 en 6 vinden plaats vanaf het clubgebouw te IJsselstein, dit op de woensdagavonden 16, 23, 30 mei en 6 juni.
Deelnamekosten aan deze cursus zijn 75 euro en is inclusief het gebruik van kajak, peddel, zwemvest, spatzeil en het lidmaatschap van de KVIJ voor het kalenderjaar 2018.

In het kort Fort WKU

Het Fort heeft een theehuis, een klein kampeerterrein en vergaderruimtes, die worden verhuurd. Recreanten (fietsers, wandelaars en kanovaarders) kunnen er een kop koffie drinken, of een kleine lunch gebruiken. Het hele jaar door zijn er verschillende activiteiten zoals kookworkshops, aanschuifdiners en historische rondleidingen. Ook is er verhuur van kano’s en wellicht in de toekomst kan er op de SUB (Stand Up Padling) gepeddeld worden.

Op 21 april is natuurlijk het Fort WKU open en bezoekers mogen/ kunnen de verrichtingen van de beginnende kajakvaarders aanschouwen.

Aanmelden kan via het formulier op deze site, of stuur een mailtje naar Wout van Hamersveld via . Vragen en/of opmerkingen kunnen ook via het mailadres, of via het contactformulier.

De voordelen van het volgen van een kanocursus zijn: Als je tijdens een vakantie een kano huurt, wordt kanoën een ontspannende bezigheid, omdat je met veel minder spierpijn kunt varen. Je zit meer ontspannen in jouw kano. Bij kanoën op drukker en/of stromend water en in een gebied met veel bochten bieden technieken als sturen, afremmen met je peddel vele voordelen.

Dan wordt kanoën genieten van de omgeving waar je doorvaart.

Een kano is anders dan een kajak, maar wat is het verschil? Een kano komt oorspronkelijk van de Indianen en is een boot waar je vaak op je knieën of je billen zit. In een kano gebruik je een
steekpeddel, dat is een peddel met één blad. Een kajak komt van de Inuït-stammen en wordt gebruikt voor het jagen en men gebruikt een peddel met twee bladen.

normal 14 05 29 IMGP0960

 

normal 15 05 14 P5140028b

Laß dich bezauberen zwischen Wald und Moor
Vakantiewoning Hexenberge
alle adverteerders