Kanocursus

Elk jaar organiseert Kanovereniging IJsselstreek KVIJ uit IJsselstein de kanocursus of beter gezegd Kajakcursus voor beginners. Deze cursus is bedoeld voor iedereen die nog weinig tot geen kano-ervaring heeft en wordt verzorgd door gediplomeerde instructeurs.

Meer informatie voor de cursus in het jaar 2020 volgt binnenkort.

Aanmelden kan via het formulier op deze site, of stuur een mailtje naar Wout van Hamersveld . Vragen en/of opmerkingen kunnen ook via het mailadres, of via het contactformulier

De voordelen van het volgen van een kanocursus zijn: Als je tijdens een vakantie een kano huurt, wordt kanoën een ontspannende bezigheid, omdat je met veel minder spierpijn kunt varen. Je zit meer ontspannen in jouw kano. Bij kanoën op drukker en/of stromend water en in een gebied met veel bochten bieden technieken als sturen, afremmen met je peddel vele voordelen.

Dan wordt kanoën genieten van de omgeving waar je doorvaart.

Een kano is anders dan een kajak, maar wat is het verschil? Een kano komt oorspronkelijk van de Indianen en is een boot waar je vaak op je knieën of je billen zit. In een kano gebruik je een steekpeddel, dat is een peddel met één blad. Een kajak komt van de Inuït-stammen en wordt gebruikt voor het jagen en men gebruikt een peddel met twee bladen.

normal 14 05 29 IMGP0960

 

normal 15 05 14 P5140028b