Activiteiten

Het kanoseizoen loopt van eind maart tot eind oktober. In die periode organiseert de vereniging ongeveer één keer in de twee weken een kanotocht. Er worden verschillende soorten tochten gevaren.

Zo zijn er de toertochten, niet alleen door mooie en rustige natuurgebieden zoals de Nieuwkoopse en Reeuwijkse Plassen, en de Biesbosch, maar ook door onze schilderachtige oude binnensteden zoals Utrecht, Leiden en Haarlem.

IJsselstein ligt heel centraal ten opzichte van al dat prachtige binnenwater. Dat betekent dat de aanrijroute voor deze tochten in principe nooit langer dan een uur bedraagt. Als dat nodig is gaat er een botentrailer mee, waarop een flink aantal kano’s vervoerd kan worden. In het seizoen wordt er op woensdagavonden gepeddeld op de IJssel, of ander water dicht in de buurt.

Naast de toertochten organiseert de vereniging ook tochten op het ruime water van onze rivieren, het IJsselmeer, de Zeeuwse Wateren en tochten op zee. De KVIJ heeft bovendien een aantal verenigingsboten beschikbaar, die in het eerste jaar van het lidmaatschap gratis gebruikt kunnen worden.

normal 14 05 29 IMGP0960

 

normal 15 05 14 P5140028b